Bedankt aan de gemeente en politie van Anderlecht

Het is geen geheim dat Abattoir en de talrijke inwoners van de wijk Kuregem al een hele tijd (over)last hebben van de illegale verkopers van onder andere sigaretten en ander verboden artikelen. De drukte tijdens het weekend trekt dit soort verkopers reeds vele jaren aan, maar de jongste jaren is er een belangrijke, en tegelijk zeer hinderlijke toename. De verkopers zijn talrijker maar ook een stuk agressiever om hun afzetmarkt te verdedigen. De politiezone Zuid en het gemeentebestuur hebben gereageerd op de vele oproepen vanwege Abattoir, haar handelaars maar ook van de vele inwoners van de wijk. De politie trad daarom hard op. Langs deze weg willen wij de politiediensten en het gemeentebestuur daarvoor uitdrukkelijk bedanken. Lees meer...

De politiezone kondigde in een recent persbericht zelf aan dat er de voorbije weekends in totaal 40 personen werden aangehouden, waarvan 38 zich in een illegale situatie in ons land bevinden. De politie deelde 68 boetes uit, voor een waarde van 2.965 euro. In totaal werden 4.403 pakjes sigaretten en 32 andere namaakartikelen in beslag genomen voor een marktwaarde van 13.209 euro.

Maar vooral het ontradingseffect is belangrijk en we hopen dan ook dat dit soort acties herhaaldelijk zullen georganiseerd worden, zodat deze handel voor goed stopt.