Al eens een 'varkenskroontje' geproefd?

Graag komen we ook in deze nieuwsrubriek af en toe met culinaire suggesties... Dit keer lieten we ons inspireren door varkensvlees (waarvan er heel wat bij Abattoir geproduceerd wordt). Dus niet de gebruikelijke en alom beter bekende lamskroon dit keer, maar wel een lekker, sappig stukje varkenvlees van bij ons: een varkenskroon!. Bekijk hier alvast enkele leuke recepten met 'varkenskroon'. Bovendien maak je dankzij VLAM kans om een elektrische BBQ-aansteker te winnen...

Ontdek de heerlijke smaak van een gegrild varkenskroontje

Het varkenskroontje. Da’s een superieur stukje mager vlees, versneden uit de rug van het varken. Je herkent het aan de beentjes en het vetlaagje. Het vetlaagje geeft het vlees extra smaak en maakt het sappiger. Na het grillen mag je het vetrandje uiteraard verwijderen. Laat je inspireren door onze recepten.

Hoe bereid je varkenskroontje op de barbecue?

• Snijd het varkenskroontje in sneden of vraag je slager om dit te doen. Haal het vlees op tijd uit de koelkast. Zo kan het op kamertemperatuur komen.
• Wrijf het vlees in met wat olijfolie en kruid met peper en zout. Kruid verder af naar eigen wensen.
• Gril de varkenssneden langs beide zijden op een hoge temperatuur. Verplaats daarna naar een lagere temperatuur om verder te garen. Om een mooi ruitjespatroon te krijgen, draai je de snede telkens met een kwartslag.
• Laat het vlees even rusten voor het serveren.

Meer info en recepten voor 'Vlees van bij ons' vind je op www.varkenskroontje.be, een initiatief van VLAM vzw.

Om deel te nemen aan de wedstrijd, klik hier (opgelet, deze eindigt op 30/6/2014)

Veel BBQ-plezier!