Jihane gezond en wel teruggevonden!

Na de melding, door de papa, van de verdwijning van zijn  6-jarige dochtertje, Jihane El Oizi, heeft Abattoir gisterennamiddag onmiddellijk het ganse domein uitgekamd met alle beschikbare mankracht. Het personeel van Abattoir werd massaal ingezet op zoek naar het meisje, die rond 15u uit het zicht van haar papa was verdwenen op onze markt. Ook de politie Zone Zuid en de Federale politie waren betrokken bij de zoektocht op en rond de site, maar helaas zonder resultaat...(vervolg)

Vervolgens lanceerden wij in de late namiddag, samen met Child Focus, een oproep voor getuigenissen. Tot laat in de nacht hebben we er alles aan gedaan om een spoor te vinden. Er werden door onze medewerkers pamfletten rondgedragen in de moskeeën en cafés in de wijk, de politie van haar kant richtte zich op andere mogelijke getuigen zoals taxi-, bus- en metrochauffeurs. Later op de avond, na het doorzoeken van tal van bewakingsbeelden, hebben we dan toch een spoor gevonden. Op het beeld was het meisje goed te zien, hand in hand met een onbekende man. Dit maakte de zoektocht meteen een stuk concreter en vanochtend hebben de speurders, na verspreiding van de foto van onze bewakingsbeelden, dan blijkbaar een tip ontvangen waardoor het meisje is kunnen bevrijd worden. Volgens de laatste berichten is de geseinde man opgepakt voor verder verhoor. Het meisje verkeert gelukkig in goede gezondheid.

Het gebeurt wel vaker dat er een kind op de markt verloren loopt. Onze diensten reageren altijd snel en accuraat en vangen het kind of de ouders steeds met de beste zorgen op. Maar een kind dat, na uren zoeken, nog steeds onvindbaar is, dat hadden we nog nooit meegemaakt. We loven de onderzoekers voor hun inzet én samenwerking. We zijn vooral héél blij voor de familie van Jihane maar ook fier op onze medewerkers voor hun inzet de voorbije nacht.

We danken ook iedereen voor het delen van het opsporingsbericht én voor de vele blijken van medeleven!