Warm-up 'The Sound of Belgium'

Op donderdag 11 september heeft de Boeremet een ‘special’ in petto. De organisatoren van “The Sound of Belgium Party” kozen voor Boeremet als locatie voor een warm-up n.a.v. het groot concert volgende maand in Paleis 12 (www.tsob.be). Naast de vertoning op groot scherm van de film, zullen enkele gast-dj’s van de partij zijn. Namen als Jozef Devillé, Aktif, Eric Powa B (bekend van Boccaccio) staan op het programma.

 

Deze 100% Belgische New Beat rage is ontstaan eind van de jaren tachtig. Kenmerkend voor New Beat waren het trage tempo, de zware bassen en de vaak seksueel expliciete teksten, hoewel er ook een "no sex, no drugs"-richting was.

Later werd de invloed van techno en acid house op de muziek groter en ontwikkelde de stijl zich verder als eurodance.

New beat was ook geïnspireerd op Electronic Body Music van groepen als Front 242, The Neon Judgement, Fad Gadget, Gary Numan,.... uit het new wave tijdperk. De new beat maakte de overgang van new wave naar andere elektronische muzieksoorten mogelijk.

Wie zich graag nog eens in de sfeer van de jaren ’80 wil onderdompelen, die zit bij Abattoir op het juiste adres, op donderdag 11 september ! Zoals vaak het geval is tijdens de thema-avonden, roepen wij ook dit keer iedereen op om zich te verkleden in de geheel typische new beat outfit en -gadgets !

 

OPGELET: wijziging openingsuren
De Boeremet vindt wekelijks plaats. Vanaf 1 oktober tot 31 maart zijn er slechts 2 edities per maand, telkens de eerste en derde donderdag van de maand !

Praktisch:

  • Gratis inkom : vanaf 17u zijn de deuren van de Boeremet geopend (22u laatste toegang) – ingang enkel mogelijk via Parking Delacroix (zie hieronder)
  • Parkeren kan op Parking Delacroix (Jules Ruhlstraat, 1070 Anderlecht) aan 3 €/wagen.
  • Openbaar vervoer: metro Clemenceau of Delacroix. Villo!-station beschikbaar. Wie met zijn eigen fiets komt, kan deze veilig stallen in de eerste gang onder de overdekte markt.