Winnaar Gouden Brochette is gekend...

Het team Atelier Groot Eiland & Cosmos wint de Gouden Brochette op Grill Kanal.  Tien teams van verschillende Brusselse organisaties maakten vandaag in de Abattoir in Anderlecht hun ultieme versie van hùn brochette. Perzisch, vegetarisch, met een knipoog naar de zee, multicultureel met kip of lamsvlees; allen werden ze geproefd en geëvalueerd én door het publiek, én door een professionele jury.

 

De voorzitter van de jury, David Martin (de chef-kok van La Paix) gaf alvast het goede voorbeeld. In een kookdemo wijdde hij het publiek verder in in de geheimen van het grillen. Het professionele toestel werd daarop verloot aan een grillfanaat uit het publiek.

Terwijl muziekgroep Gankpo zorgde voor de ambiance, werden de brochettes beoordeeld op smaak, uitzicht en originaliteit. Publiek en jury beslisten samen dat "Atelier Groot Eiland & Cosmos" de beste brochette van Brussel maakten: gemarineerde kippenvleugels met gekonfijte pompoen en rijstballetjes.

De vereniging ging naar huis met de ‘Gouden Brochette’, een juweel ontworpen door ontwerpduo Kimy Gringoire (Kim Mee Hye) en Alex Lejeune.

Grill Kanal werd georganiseerd door Vzw Vol-au-vent, in samenwerking met Platform Kanal en Brussel als Stad van de Smaak, dit alles in het kader van de "Week van de Smaak". Met dit evenement – dat de steun kreeg van de Vlaamse Gemeenschapscommissie - wil de vzw verder de aandacht vestigen op de culturele en culinaire diversiteit die de hoofdstad te bieden heeft en mensen samenbrengen rond het thema "Smaak".

Hieronder kan u het volledige persdossier downloaden. Daarin vindt u meer informatie over de verschillende deelnemers en het ganse programma van de Week van de Smaak.

Het team van TV BRUSSEL maakte een leuke reportage. U kan de video bekijken op volgende link : http://www.brusselnieuws.be/nl/video/tvbrussel/gouden-brochettes-op-de-grill-en-witloof-op-het-water.

Grill Kanal
Een organisatie van Vzw Vol-au-vent
Info: 0485 571 223  – pers@volauvent.netwww.weekvandesmaak.be