Architectuurwedstrijd MANUFAKTURE gelanceerd !

Abattoir n.v. zet een verdere stap richting masterplan. Op woensdag 13 maart ll. werd, in samenwerking met de Brusselse Bouwmeester, de architectuurwedstrijd gelanceerd voor de bouw van MANUFAKTURE. De MANUFAKTURE wordt een nieuw gebouw op onze site voor productie in de vlees- en de voedingsector. De Brusselse Regering schreef hiervoor zo’n 10 miljoen euro EFRO-steun uit. Lees meer...

De bedrijfssite van de Anderlechtse slachthuizen blijft dus in beweging. Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en Europa spelen daarin een belangrijke rol, alsook de gemeente Anderlecht, die voor het overgrote deel van de site eigenaar is. Mede dankzij EFRO steun (#EU in my Region) werd reeds in 2015 een eerste fase van het masterplan gerealiseerd. De FOODMET, een grote overdekte voedingsmarkt die uniek is in België, opende haar deuren voor het grote publiek. Op het dak van de FOODMET nestelde zich intussen “Ferme Abattoir”, de grootste daktuin van Europa, die onlangs verkozen werd tot ‘Brusseleir van het jaar’.

Abattoir nam enkele jaren geleden deel aan een projectoproep binnen de EFRO-programmatie 2014-2020 voor de realisatie van de MANUFAKTURE. Onze kandidatuur werd weerhouden. De MANUFAKTURE wordt een nieuw gebouw op onze site voor productie in de vlees- en de voedingsector. De Brusselse Regering schreef hiervoor zo’n 10 miljoen euro EFRO-steun uit.

Verder is er de wens om voor het ontwerp te vertrekken vanuit een sterke visie op duurzaamheid. We willen van dit gebouw een model-exemplaar maken inzake energie, leefmilieu, circulaire economie en verstandig omgaan met afval. Met andere woorden, verder gaan op de ingeslagen weg !

Op woensdag 13 maart ll. werd, in samenwerking met de Brusselse Bouwmeester, de architectuurwedstrijd gelanceerd voor de bouw van MANUFAKTURE. Meer informatie hierover vind je op de website van de Brusselse Bouwmeester.

Langs deze weg doen wij graag een oproep naar “ondernemers” uit de voedingssector die op zoek zijn naar een productieve ruimte in de stad. De Manufakture zal klaar zijn tegen januari 2023. Wie dus nog op zoek is naar een casco bedrijfsruimte voor productieve activiteiten in de voedingssector, dicht bij het centrum van Brussel, kan ons vrijblijvend een seintje geven via info@abattoir.be of telefonisch op het nummer 02/521 54 19 om zijn of haar interesse kenbaar te maken.

Wie niet vertrouwd is met de term EFRO, raden wij aan om onderstaand pdf-je te downloaden. Daarin wordt dit beter uitgelegd.