Slachthuis

De installaties en accommodatie in ons slachthuis zijn volgens de laatste technische normen. Vandaag beschikt het slachthuis over één slachtlijn voor grootvee (runderen, paarden, kalveren, schapen en hertachtigen).

Jaarlijks worden hier zo’n 230.000 dieren geslacht, omzeggens 2 à 3% van alle geslachte dieren in België (tegenover 14% in 1934). Hier wordt ook ritueel geslacht voor de Moslims en voor de Joodse gemeenschap.

Een traditie van kwaliteit

Hier is het eigenlijk allemaal mee begonnen; het verhandelen en slachten van dieren, en het versnijden en verkopen van kwaliteitsvlees. Na meer dan honderd jaar is het “slachthuis van Anderlecht” zoals het in de volksmond heet, uitgegroeid tot een centrum waar u meer dan 40 gedreven specialisten, die bijna letterlijk met hun sector vergroeid zijn, onder één dak kan terugvinden. De slachtlijnen en de installaties van de versnijders worden voortdurend vernieuwd en niet zelden met zware bijkomende investeringen up-to-date gehouden. Ook op het vlak van hygiëne worden de strengste normen gehanteerd.