ENVIE verbouwt verloren groenten tot soep

De tijd gaat snel. Het is intussen bijna 2 jaar geleden dat ENVIE in een oude atelier voor vleesversnijding is ingetrokken. Ze wisten zich een stek te veroveren tussen de vleesgroothandels die er al jaren gevestigd waren. In hun atelier verwerken ze dagelijks 'verloren' groenten tot verse soep. De groenten worden ingezameld via REO-Veiling, gevestigd in Roeselare. Lees meer...

Wat niet goed oogt voor de consument, maar perfect is voor consumptie, gaat op die manier niet verloren. Wat een mooi voorbeeld om voedselverspilling tegen te gaan! Hun atelier is 220m² groot en biedt plaats om een 8-tal personen op te leiden. Want dat is uiteraard de achterliggende gedachte van dit initiatief. Vaak zijn het arbeidskrachten die lokaal gerecruteerd werden en die via het openbaar vervoer of de fiets makkelijk terecht kunnen op onze site. ENVIE leert hen de knepen van het vak waardoor later hun kansen op de arbeidsmarkt verhogen. Dit alles onder leiding van de nooit aflatende Naomi Smith, bijgestaan door Ariane en Cecil. ENVIE is een sociaal project maar de commerciële targets dienen nagestreefd te worden.

Een aantal gereputeerde partners zoals Colruyt, McCain, Randstad Group, Reo Veiling en de Belgische Voedselbanken steunen ENVIE.  In de winkelketens van OKAY is de soep te vinden in de rekken. Hopelijk komt er nog een verlengstuk op onze site en is een echte soepbar ENVIE niet ver meer weg... ENVIE bezoeken kan, maar enkel op afspraak. Meer info vind je op hun website.