In memoriam : Carlos BLANCKE

De Raad van Bestuur en het personeel van ABATTOIR nv melden met diepe droevenis het overlijden van hun Ere-Voorzitter, dhr. Carlos BLANCKE. Geboren te Elsene op 21 maart 1928 en thuis overleden te Dilbeek op 15 december 2016. Wij bieden onze oprechte deelneming aan en wensen de familie heel veel sterkte toe.

Carlos BLANCKE

Echtgenoot van Mevrouw Alice CROON

Geboren te Elsene op 21 maart 1928 en thuis overleden te Dilbeek op 15 december 2016.

De afscheidsviering zal plaatshebben in de H. Dominiek Saviokerk te Dilbeek op dinsdag 27 DECEMBER 2016 om 11 uur. Begroeting in de kerk vanaf 10.30 uur (Hoek R. Dansaertlaan en Stationsstraat). Nadien volgt de teraardebestelling op het kerkhof van Dilbeek.

U kan uw rouw betuigen op info@abattoir.be of op www.rouwcentrumbaudewyns.be.

 

IN MEMORIAM
Mede-oprichter van ABATTOIR nv in 1983 en van Bedrijvencentrum EUCLIDES cvba in 1994.

Voor ABATTOIR nv is hij de founding father. Hij had het bedrijf in 1983, samen met enkele medestaanders weten te redden van de sluiting. Dankzij zijn overtuigingskracht en het vertrouwen dat hij uitstraalde, wist hij 160 zelfstandigen te overhalen om samen in het avontuur te stappen. De politici wist hij te overtuigen om in de nieuwe start te geloven.

Van bij de start kon hij de Raad van Bestuur van ABATTOIR nv overtuigen om de slachthuis-site open te stellen naar de wijk toe, om zo te vermijden dat het op een eiland zou belanden. Zo werd hij in 1994 mede-oprichter van EUCLIDES cvba, een bedrijvencentrum van waaruit later nog vele andere initiatieven in de wijk Kuregem zouden ontstaan. Sociaal ondernemerschap was toen nog weinig gekend. En aan dit alles wist hij een ongelooflijke levensvreugde te koppelen.

Op woensdag 24 mei 2006 werd hij benoemd tot erevoorzitter van Abattoir N.V.

We zijn hem dankbaar dat hij ons op weg zette om dit allemaal verder uit te bouwen. Abattoir, Waar Brussel Leeft !

Wij bieden onze oprechte deelneming aan en wensen de familie heel veel sterkte toe.

Né à Ixelles le 21 mars 1928, il s'est éteint paisiblement à Dilbeek le 15 décembre 2016.

La cérémonie sera célébrée le mardi 27 DECEMBRE à 11 heures en l'église H. Dominiek Savio à Dilbeek, suivie de l'inhumation au cimetière de Dilbeek. Accueil dans l'église à partir de 10.30 heures (au coin de la R. Dansaertlaan et de la Stationsstraat).

Vous pouvez témoigner votre sympathie à la famille via info@abattoir.be ou sur www.rouwcentrumbaudewyns.be.

 

IN MEMORIAM
Co-fondateur de la SA Abattoir en 1983 et du Centre d’entreprises, la SCRL Euclides en 1994.

Il est le père fondateur de la SA Abattoir.  Avec quelques complices, Il a sauvé l’entreprise de sa fermeture en 1983. Grâce à sa conviction d’y arriver et vu la confiance qu’on lui accordait, il a persuadé 160 indépendants d’entrer dans l’aventure.


Depuis le début, il a convaincu le Conseil d’Administration que le site de l’Abattoir devait s’ouvrir sur le quartier et non pas être isolé comme sur une île. Ainsi, il fût, en 1994, co-fondateur de la SCRL Euclides, un centre d’entreprises et est à l’origine de  biens d’autres initiatives dans le quartier de Cureghem.

L'entrepreunariat social était très peu connu à cet époque. A toutes ces qualités, il joignait une joie de vivre communicative. Nous lui sommes reconnaissants de nous avoir montrer la voix pour continuer dans ce sens. Abattoir, Où Bruxelles vit!
Le 24 mai 2006, il a été nommé Président d'honneur de la S.A. Abattoir.

Nous présentons nos plus sincères condoléances à la famille et lui souhaitons beaucoup de courage.