Nieuwe Brusselse lekkernij: gestreepte baars

Brussel heeft er een nieuwigheid bij : de gestreepte baars, natuurlijk gekweekt op het dak van de FOODMET bij Abattoir. BIGH, die deze urban farm runt, lanceerde afgelopen maandag met enige fierheid deze lekkere, gezonde vis. Deze baars weegt tussen 350 en 500 gram en is oorspronkelijk afkomstig uit Noord-Amerika. Hij onderscheidt zich door zijn mooie blauwige strepen, zijn stevige witte vlees en zijn smaak, een zachte combinatie tussen Chileense baars en forel. Deze vis wordt in Anderlecht in perfecte harmonie gekweekt met de irrigatie van de planten, die eveneens onderdak gevonden hebben in de serres boven de FOODMET. De vis is zowel gefileerd (natuur) te verkrijgen als gerookt.

Zoek je een plek waar je deze kunt proeven ?

Dan raden we je aan om even langs te gaan bij LE MESS in Etterbeek, of in Grimbergen bij de LAMMEKESHOEVE. Heb je de gestreepte baars nog elders gespot? Laat het ons dan zeker weten !

Wist je trouwens dat je bij FERME ABATTOIR ook verse kruiden zoals basilicum, thijm, koriander... kunt kopen, evenals micro-greens of jonge scheuten (radijs, mosterdblad, jonge look,... teveel om op te sommen!). Kijk even op de website www.abattoir.farm. Je kan deze online bestellen.

Nog meer informatie haal je uit volgende reportage van An Missotten op Bruzz.be: