Nieuwe winkel met Portugese specialiteiten in FOODMET

In FOODMET is een nieuw Portugees winkeltje geopend: MERCADO à PORTUGUESA. De uitbaters, Bruno en Rita, beiden van Portugese afkomst, ontvangen jullie hartelijk en bieden een waaier aan Portugese specialiteiten: wijnen, kazen, charcuterie, koffie,... Ga zeker even langs in winkel G05 op vrijdag, zaterdag of zondag tussen 7 en 14u. De winkel ligt vlak naast de bistro...  

 

 

 

 

In 2014 kozen Rita en Bruno voor het avontuur en ruilden ze Portugal in voor een onderkomen in Brussel. Aanvankelijk was Bruno actief in de bouw en Rita aan de slag in de horeca. Intussen hebben ze ook hun eerste kindje. Op de Zuidmarkt hebben ze hun eerste stappen richting ambulante handel gezet. Met hun foodtruck leveren ze er de befaamde bifanas (broodjes met warm vlees). Maar toen ze naar Anderlecht verhuisden, kwamen ze tot de ontdekking dat de markt van Abattoir nog meer te bieden had en veel meer bezoekers over de vloer kreeg.

Hun oog viel daarbij vooral op de voedingshal FOODMET, waar ze konden dromen van een eigen winkeltje met zorgvuldig geselecteerde Portugese producten. Ze bleven niet bij de pakken zitten en maakten van winkel G05 in de FOODMET hun nieuw adres. Hopelijk de start van een mooie toekomst. Weldra zullen ze ook een online catalogus lanceren en aan huis leveren. We wensen hen alvast van harte welkom bij Abattoir.

FOODMET is erop uit om nog meer Zuid-Europese speciaalzaken aan te trekken, naast het reeds bestaande aanbod van Oost-Europese, Afrikaanse, Aziatische of Latijns-Amerikaanse producten. En uiteraard niet te vergeten: ook heel wat eigen kweek uit België! 

Je kan MERCADO A PORTUGUESE bereiken via Facebook of via email. Telefonisch is de winkel bereikbaar op het nummer 0468 37 63 44.