Ook ECLO produceert microgroenten bij Abattoir

Sinds kort worden er in de Kelders bij Abattoir niet alleen champignons gekweekt, maar ook microgroenten. Een microgroente is in feite een zeer kleine versie van een groente: radijs, broccoli, rode kool, mosterd, zonnebloem, rucola … Vaak worden ze vergeleken met kiemgroenten, alleen wordt het zaadje hier niet geconsumeerd maar in het substraat gelaten. Onder LED-lampen groeien deze jonge stengels als nergens anders, genietend van de warmte én de CO2 die vrijkomt tijdens de eerste weken wanneer de champignons zich ontwikkelen...

De site van Abattoir telt nu dus twee producenten van microgreens of micro-groenten: BIGH, op het dak van de FOODMET in haar serres en ECLO, ondergronds in de Kelders bij champignonkwekerij Le Champignon de Bruxelles. Door ze in hun allereerste groeifase te consumeren bevatten ze een zeer hoge concentratie aan smaken, kleuren en voedingsstoffen ! Vaak worden ze gegeerd door top-chefs, niet alleen omwille van de decoratieve afwerking van de borden maar ook omwille van de uitgesproken smaak.

Quentin Declerck is de initiatiefnemer van ECLO en heeft zich de voorbije maanden ingewerkt in de champignonkwekerij, met de bedoeling om weldra op grotere schaal te kunnen produceren. Toeval of niet, maar in onze Kelders is aan plaats geen gebrek !

Meer info over ECLO vind je op de website.