Open Bedrijvendag: Wij doen mee !

Op zondag 2 oktober vindt de Open Bedrijvendag 2016 plaats. Abattoir doet mee: maak kennis met de FOODMET, onze nieuwe voedingshal en de nog in oprichting zijnde URBAN FARM op het dak van de FOODMET. Bovendien organiseren we samen met vzw Cultureghem een KOOKMET (kookworkshop) onder leiding van Nicolas Decloedt, Chef van Humus Botanical Gastronomy.  Lees meer...

Praktisch...

De FOODMET is al open vanaf 7u 's ochtends. Opgelet, de meeste winkels sluiten om 15u. Kom dus tijdig want anders heeft het bezoek niet veel zin. Je vindt er een indrukwekkend aantal beenhouwerijen, viswinkels, standen met groenten, fruit, olijven, kazen,... Een echte Zuiderse sfeer !

Wij starten vanaf 8u met onze ontvangst en geven doorlopend een woordje uitleg over de FOODMET en over het Masterplan voor de ontwikkeling van de Abattoir-site.

B.I.G.H., de uitbater van de daktuin, zal ook aanwezig zijn om hun urban farm en aquaponie-project toe te lichten. Vis kweken in de stad is weldra een feit !

Tevens is er een stand van LE CHAMPIGNON DE BRUXELLES, die weldra op de site een champignonkwekerij zal opstarten. Om 10u en om 14u geven zij een woordje uitleg over de shitakes die ze hier gaan kweken.

 

WAAR ? Je vindt ons op de 1e verdieping van FOODMET. Neem ter hoogte van de bistro de trap of de lift. Volg gewoon de signalisatie 'Open Bedrijvendag' en je zal ons makkelijk vinden.

 

Wil je het allemaal een heel stuk actiever beleven? Schrijf je dan in voor een KOOKATELIER...

Neem dan zeker deel aan onze kookworskhop KOOKMET en maak kennis met de culinaire talenten van Chef Nicolas Decloedt ! We gaan samen en onder begeleiding van Cultureghem-medewerkers inkopen doen op de markt op basis van het recept van de Chef. Daarna maken we samen alles klaar op de mobiele keukens van Cultureghem vzw. Uiteraard schuiven we nadien aan tafel om van al dit lekkers te kunnen proeven.

Inschrijven voor dit kookatelier is verplicht en betalend. We vragen een deelnamekost van 5 euro/persoon. Inschrijven doe je door een mail te sturen naar Abattoir. Vermeld je naam, je telefoonnummer en het aantal volwassenen/kinderen die zullen deelnemen. Afrekenen doen we ter plaatse de dag zelf. We starten om 10u en zijn klaar rond 14u !

Het aantal deelnemers is beperkt. Wees dus snel... First booked, first served !