Pompom blanc of pruikzwam geproduceerd in Anderlecht

De champignonkwekerij van ECLO op de site van Abattoir is verheugd om een nieuwkomer in hun gamma te kunnen aankondigen: de Pompom blanc of pruikzwam...

Sinds kort kweekt het dynamische en jonge bedrijf Eclo, verbonden aan de handelsnaam Le Champignon de Bruxelles, in onze kelders van Cureghem een paddenstoel, waarover we steeds meer horen. Het is de hydra-egel, tegenwoordig beter bekend als de witte pom-pom (Hericium erinaceus). Deze paddestoel is in de Verenigde Staten zeer beroemd wegens zijn smaak en zijn heilzame werking voor de gezondheid van het organisme.

In China en Japan wordt het al heel lang geteeld, maar in de westerse keuken wordt het steeds meer gebruikt.
Aarzel niet om in de schaduw van onze slachthuizen te proeven van alle variëteiten die door "Le Champignon de Bruxelles” worden gekweekt en op de markt gebracht: shiitake, eryngii, oesterzwammen, maitaké, pioppini (populier pholiote), nameko, shimeji en... de witte pom-pom natuurlijk.

Voor meer informatie, zie de link van hun Facebook of bezoek hun website www.lechampignondebruxelles.be. en aarzel niet om hun gloednieuwe 'Brussels Mush'box' te bestellen, een mand vol goede exotische, biologische en vers geoogste Brusselse champignons die u online kunt bestellen op de website of op de Facebook-pagina.