Wat als er meer vrouwen binnen onze beroepen werkten?

Op 28 september vindt de eerste editie van «Women @ Work» plaats op de “Abattoir” van Anderlecht, een evenement dat vrouwen wil laten kennismaken met beroepen die als « typisch mannelijk » worden beschouwd. Vier bedrijven van de private en publieke sector hebben de krachten gebundeld om deze informatiedag te organiseren. Lees meer...

De Spoorwegen, de politiezone Brussel HOOFDSTAD Elsene, de MIVB en Veolia zullen allen aanwezig zijn op de site van de slachthuizen van Anderlecht om verschillende carrièremogelijkheden voor te stellen en vrouwen aan te moedigen om te solliciteren voor deze boeiende jobs die vaak meer aanzien worden als een mannenjob. Dankzij de culturele vereniging Cultureghem zal er animatie voor kinderen aangeboden worden en bij “Barratoir” zorgt de vzw voor een hapje en een drankje...

Er zullen uiteraard vrouwen aanwezig zijn die ambassadrice zijn voor hun sector, zij zullen uitleg geven bij hun jobparcours en antwoorden op de vragen van de bezoekers. Doorheen de dag worden ook verschillende ronde tafels georganiseerd.

Praktische informatie :

  • Waar ? Op de site van de slachthuizen van Anderlecht (Ropsy Chaudronstraat 24  te 1070 Anderlecht – Metro Clemenceau)
  • Wanneer ? woensdag 28 september van 10u tot 16u

Programma :     

  • Aanwezigheid van ambassadrices van de vier ondernemingen
  • Ronde tafelgesprekken tussen 11u30 en 14u
  • Kinderanimatie gedurende de ganse dag
  • Maaltijd aangeboden voor de prijs van €5 tussen  12u en  14u

Over...

  1. Veolia

Veolia is de wereldwijde referentie van de geoptimaliseerde resource management. Aanwezig op vijf continenten, met meer dan 174 000 medewerkers, ontwerpt en implementeert de Group oplossingen voor het beheer van water, afval en energie betrokken bij de duurzame ontwikkeling van steden en industrieën. Via haar drie complementaire activiteiten, Veolia helpt bij het ontwikkelen van de toegang tot middelen, het behoud van hulpbronnen en ze te vernieuwen.
In 2015, voorzag de Veolia groep 100 miljoen mensen van drinkwater, 63 miljoen van sanitaire voorzieningen, produceerde 63 miljoen megawattuur en won 42,9 miljoen ton afval terug. Veolia Environnement (Parijs Euronext: VIE) behaalde in 2015 een geconsolideerde omzet van 25 miljard euro. http://www.veolia.com

  1. De Belgische Spoorwegen

HR Rail is de juridische werkgever van al het personeel van de Belgische Spoorwegen. HR Rail beheert voor deze bedrijven het sociaal overleg en werkt aan een moderne dienstverlening op vlak van rekrutering en selectie, interne mobiliteit, payroll en sociale voordelen. Daarnaast heeft HR Rail een eigen spoorwegacademie (Train@Rail), een medische dienst en organiseert ze een externe dienst voor preventie en bescherming op de werkplek.

NMBS is het belangrijkste vervoersbedrijf van het land. Van Antwerpen tot Aarlen, van Oostende tot Eupen: de trein rijdt tot in de verste uithoeken van België. Veilig, steeds strevend naar stiptheid, ecologisch verantwoord en altijd ten dienste van de klant. Nationaal of over de landsgrenzen: NMBS vervoert en brengt in vervoering.

Infrabel is de infrastructuurbeheerder van het Belgische spoornet. Sporen, wissels, seinen, overwegen of hoogspanningsmasten: dag en nacht waakt Infrabel erover dat alles werkt zoals het hoort.

  1. Lokale politie Brussel HOOFDSTAD Elsene

De meergemeentezone Brussel HOOFDSTAD Elsene omvat het grondgebied (38,94 km²) van de stad Brussel, de deelgemeenten Laken, Neder-over-Heembeek en Haren en de gemeente Elsene.

De bevolking (zo’n 259 000 inwoners) is zeer divers en dat is merkbaar op verschillende vlakken. Niet alleen zijn alle sociale lagen van de bevolking vertegenwoordigd, maar ook een waaier aan nationaliteiten en etnische origines hebben in Brussel een vaste stek gevonden. Daarenboven kan men de aanwezigheid van verschillende nationale, Europese en internationale instellingen, administraties en bedrijven die zich op het grondgebied van onze politiezone hebben gevestigd niet negeren.

Dagelijks verwelkomt de politiezone op haar territorium ook vele pendelaars en toeristen die genieten van de verschillende historische trekpleisters en die deelnemen aan de recreatieve en culturele evenementen en activiteiten. Op een gemiddelde werkdag bedraagt de dagpopulatie bij benadering 1 200 000 personen. Daarnaast beheert ons politiekorps alle evenementen die zich voordoen binnen de context van een grootstad als Brussel. Een gepast antwoord vinden is niet altijd gemakkelijk en de werking van de politiezone moet onder alle omstandigheden flexibel en creatief zijn.

Onze 7 hoofdopdrachten zijn: wijkwerking, onthaal, interventie, handhaving van de openbare orde, recherche, verkeer en slachtofferbejegening. Kortom, kennen en beschermen dat is waar wij voor staan!
Om het hoofd te kunnen bieden aan de vele missies zijn we regelmatig op zoek naar agenten van politie, inspecteurs van politie en burgerpersoneel.

Pers Contact:
Voor Veolia : Frédérique Meeus - +32 499.540.516
Voor MIVB : Cindy Arents- +32 498.42.58.12
Voor HR Rail : Isabelle Kinnar - +32 486.86.06.92
Voor Lokale politie Brussel HOOFDSTAD Elsene: Sandra de Tandt - +32 478.63.64.32