Renovatie De COOP van start

Er zit dynamiek in de kanaalzone. Zopas is men gestart met renovatiewerken aan de voormalige maalderij Moulart, gelegen aan de Fernand Demetskaai (aan de 'andere' kant van het kanaal zoals we hier vaak zeggen). Citydev.Brussels en de gemeente Anderlecht verwierven dit pand. Het krijgt een nieuwe bestemming onder de naam 'de COOP', een onthaalstructuur voor ondernemingen. De opening is gepland voor 2015. Lees meer...

De geschiedenis van dit gebouw gaat terug tot 1904. Op dat moment was het een ultramoderne maalderij, geleid door Mijnheer Moulart. Heel wat later, in de jaren '80, moest de voedingsactiviteit er plaats maken voor Pneumatic Center, bekend om zijn grote aanbod aan autobanden.

In 2011 konden Citydev.Brussels en de gemeente Anderlecht het gebouw verwerven, om het een nieuwe bestemming én een nieuwe naam te geven: de COOP !

Vanaf september 2015 zal de COOP een nieuwe onthaalstructuur voor ondernemingen aanbieden. Goed nieuws want met de komst van nieuwe economische activiteiten zijn er ook werkgelegenheidsperspectieven op de site.

Daarnaast komt in de COOP ook een belevingscentrum over de buurten rond het kanaal. Jong en oud, scholen, groepen en gezinnen zullen er terecht kunnen voor een kennismaking, aan de hand van tentoonstellingen, workshops en cultuurwandelingen, met de ontelbare facetten van het leven in dit deel van Brussel, dat zo sterk beïnvloed is door het ABC-kanaal.

Hieronder vind je een folder met wat meer beeldmateriaal. Voor bijkomende info kan je terecht bij dhr. Afanou, tel 02/529 00 00 of op info@portsud.be. Er is ook een website : www.portsud.be.

Attachment(s):