Vooruit met de geit ! Minder alledaags in onze Belgische keuken is het gebruik van geitenvlees: "Geitenvlees smaakt sterk, is taai en dus niet lekker!". Allemaal vooroordelen, want er zijn heus wel redenen om geitenvlees te eten: het is smakelijk en geitenvlees is mager.
Melkgeitjes leiden doorgaans een fraai leven, maar voor geiten van het mannelijke geslacht ziet de toekomst er minder rooskleurig uit. Vaak wacht hen immers een ver transport. We kunnen dus heel wat dieren van een miserabel levenseinde redden door ze hier zelf te eten. De Afrikanen zijn het meest vertrouwd met geitenvlees, maar ook in Zuid-Europa staan gerechten met geitenvlees op het menu in restaurants. Ooit een stoofpotje met geitenvlees geproefd ? Héérlijk!
Bij Abattoir kan je als particulier op de vleesmarkt terecht, open op vrijdag-zaterdag-zondag van 7u tot 14u. Wil je als professioneel geitenvlees aankopen, dan kunnen volgende grossisten u verder helpen.
Versnijders geitenvlees
- KESTEMONT (2.06-2.07)
Donderstraat 25
1750 Gaasbeek
T: 02 532 55 88
M: 0477 69 55 98
E-mail