Op de site van Abattoir zijn diverse bedrijven actief die voedsel produceren of verwerken met als voornaamste uitgangspunt: circulaire economie en stadslandbouw. Ze houden er enkele belangrijke waarden op na zoals korte voedselketen, good food, vegetarisch-vegan... Abattoir is als het ware een belangrijke Brusselse hub geworden waar start-ups uit de voedingssector, temidden van de reeds bestaande vleesuitsnijderen, vishandels, voedingshal en publieke markten. Graag stellen wij u deze firma's voor:
De buik van Brussel tekent zich af in Anderlecht en met de vele toekomstige bouwprojecten, bieden zich nog tal van opportuniteiten om nieuwe initiatieven aan te moedigen om zich bij ons te komen vestigen. Op het vlak van energiestromen kan dit voor de ontwikkeling van de site én voor deze bedrijven een belangrijke meerwaarde betekenen. Bovendien is de kanaalzone in opmars en zijn er nog heel wat tewerkstellingsmogelijkheden, ondermeer in samenwerking met Actiris, in deze fragiele buurt.
Welkom bij BIGH, het is onze ambitie om een netwerk van duurzame aquaponische stadsboerderijen in de grote steden te creëren. |
|
Deze vzw werd opgericht in 2001 naar aanleiding van een initiatief van Cobeff (Brusselse Coördinatie voor de Tewerkstelling en Opleiding van Laaggeschoolde Vrouwen) om een precaire groep mensen op te vangen die geen toegang hadden tot traditionele opleidingen in de horeca. Cannelle heeft een ES-erkenning (Sociale Economie) uitgereikt door het Bestuur Economie en Werkgelegenheid van Brussel, en valt meer bepaald onder het mandaat Sociale Economie voor Integratie, aangezien de vzw een integratieprogramma uitvoert gericht op mensen die bijzonder ver van de arbeidsmarkt staan. Elk jaar worden tussen 20 en 30 werknemers opgeleid in de HORECA-beroepen, samen met gepassioneerde begeleiders die de dagelijkse uitdaging aangaan om een pedagogische aanpak te verzoenen met een kwaliteitsvolle dienstverlening. De meeste werknemers worden tewerkgesteld onder een artikel 60-contract met 4 partner OCMW's, met wie ze samenwerken om een vlotte overgang naar 'traditioneel' werk te verzekeren. Deze sociale doelstelling wordt gecombineerd met een doelstelling van economische rentabiliteit en milieuzorg. Website |
Overtuigd van het belang van veerkracht bij het bouwen aan de wereld van morgen, gebruiken we dit vooral als drijfveer voor innovatie. We werken samen en bevorderen inclusie in al onze processen. En last but not least delen we de smaak voor plezier en goede dingen. No Waste Republic recycleert in hun atelier opgehaald onverkocht brood en gebak. Resultaat: home-made verse panko en paneermeel, alsook granen voor brouwerijen. Een mooie case van circulaire economie !
|